Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tavaszi szőrzetcsere – segítünk átvészelni a vedlést!

Petfirst
Tavaszi szőrzetcsere – segítünk átvészelni a vedlést! Hamarosan itt a tavaszi vedlés – szőrzetcsere időszaka a kutyáknál és a cicáknál. Ez sok gazdi számára hosszantartó kínkeserves időszak, amikor az egész lakás tele van szőrrel. Most megmutatjuk, hogyan könnyítheted meg a saját, és kedvenced szervezetének dolgát!
 

Kedvenceink szőrzete folyamatosan cserélődik, de évente kétszer, tavasszal és ősszel egy-egy rövid időszakban a szőrzet csere sokkal intenzívebbé válik. Szervezetük ilyenkor alkalmazkodik a nyár vagy éppen a tél közeledtéhez, amihez a megszokottnál több vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükségük, hogy minőségi szőrzetet építhessenek újra. 

Fésülés másként

A szőrzet cseréjét fizikailag a legegyszerűbb megkönnyíteni az elhalt vagy elhalásban lévő szőrszálak kiszedésével ahelyett, hogy megvárnánk természetes kihullásukat. Fontos, hogy ilyenkor nem csak a felső szőrzet ritkítása történik meg, hanem a hőszigetelő funkciót betöltő aljszőré is.

Az elhalt aljszőr kiszedéséhez nem elég egy sima fésű, speciális eszközre van szükségünk, amivel nem teszünk kárt a még élő szőrzetben és a bőrben. A legjobb, ha Furminator termékek mellett tesszük le a voksunkat. 

Ezek a speciális kefék amellett, hogy minőségi alapanyagokból készülnek és igen tartósak, kimondottan erre a feladatra fejlesztették ki őket. Használatuk nem károsítja az állat szőrzetét, nem okoz fájdalmat, csak kellemes masszírozó érzést, így kedvenceinknek is kellemes élmény lehet a fésülés. 

A Furminator kiválasztásakor 3 kulcs tényezőt kell figyelembe venni: kedvencünk korát, méretét és szőrzete típusát

Ezen szempontok mentén ki tudjuk választani a megfelelő aljszőrkefét ami, ha kedvencünk már felnőtt, akár élethosszig jó szolgálatot tehet. 

Furminatorok

Komplex belső támogatás

A fésülés mellett nem szabad megfeledkeznünk a komplex belső támogatásról sem. Kutyád vagy cicád szervezetének ilyenkor sokkal több vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége, ezek mind az egészséges fejlődés bázisai, és a szőrzet építésének alapkövei. 

A leginkább komplex, állatorvosok aktív közreműködésével készült és folyamatos fejlesztés alatt álló készítmény a VetPlus Coatex.

Elérhető kapszula és liquid pump formátumban is, de összetételük és hatékonyságuk megegyezik: pont a megfelelő koncentrációban és arányban tartalmaznak gamma-linolénsavat (GLA) eikozapentaénsavat (EPA) és dokazahexaénsavat ( DHA). Ennek köszönhetően a Coatex adagolása nem is lehetne egyszerűbb: naponta 1 pumpa vagy tabletta 10 testtömeg-kilogrammonként kutyáknak és macskáknak egyaránt. 

Tartsuk észben, hogy ez a készítmény hatása hosszabb távon jelentkezik! Emiatt legalább 4 hétig tartó, folyamatos kúrára van szükség ahhoz, hogy kifejthesse hatását. Cserébe ha egyszer sikerül elérni, az eredmény tartós marad, és nem kell folyamatosan ilyen speciális vitaminokkal kiegészíteni kedvencünk étrendjét, mint a Virbac Megaderm vagy más készítmények használata esetén.

Inkább teljesen természetes megoldást választanál? Nem lehetetlen!

Széles körben elterjedt, hogy vitamin gyanánt hal- – főleg lazac- – olajat érdemes adni a kutyáknak és macskáknak. Ez valóban tartalmazza a szükséges anyagok nagy részét, de nem eléggé koncentrált formában. Ezzel együtt, ha a 100%-ban természetes megoldásoknál szeretnénk maradni, nem lehetetlen feladat: válasszunk koncentrált lazacolajat, ami sűrűbb, és nagyobb koncentrációban tartalmaz például omega-3 és omega-6, esetenként omega-9 zsírsavakat. 

A BOXBY Lazacolaj pont ilyen, és kedvező ára miatt még pénztárcabarát is. A vedlési időszak csúcsán pedig alkalmazzuk a BOXBY Nutritional Oil Skin & Coat terméket, mely bárányzsírral dúsított lazacolajként még komplexebb, de természetes támogatást nyújt. 

Szőr- és bőrápoló készítményeink

A másik út: támogatás speciális eledellel

Számos eledel elérhető a piacon, amely a vitaminokhoz hasonló arányban tartalmazza a szőrzet építésének alapköveit, és az egészséges bőrhöz szükséges nyomelemeket. Kiváló választás például a Hill's Science Plan (SP) Sensitive Stomach and Skin, melynek speciális összetétele támogatja a bunda megújulását. Ugyanakkor, ha az extrém szőrhullás hátterében kezdődő allergiás folyamatot sejtünk, válasszuk inkább a Hill's Prescription Diet (PD) Derm Complete eledeleket, melyek támogatják az allergiás reakciók csökkentését és a szőrzet megújulását, fenntartását is. 

Ezeket az eledeleket alkalmazhatjuk önmagukban, de akár a vitamin vagy lazacolajos kúrák kiegészítéseként is. 

Na jó, de mennyit fog mindez segíteni?

Sokat! Ha megfogadod a fentebb leírt tanácsokat, akár felére is csökkentheted a vedlési időszak hosszát, és így kedvenced szervezetét, és a te tűrőképességed sem fogja vészesen próbára tenni!

Maradt még kérdésed? Keress minket bátran e-mailben a shop@petfirst.hu címen, vagy a Petfirst Állatpatika Facebook-oldalán üzenetben, és minden kérdésed szívesen megválaszoljuk!