Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dentaren 22g kutya/macska

Ár:
4.310 Ft (3.394 Ft + ÁFA)
A Dentaren egy komplex állatorvosi termék, amely megkönnyíti a szájüreg gyógyulását kutyáknál és macskáknál. Ez egy megfelelő kiegészítés a kutyák és macskák szájüregének nyálkahártyájában történő kisebb sérülések kezelésében, beleértve a fogkő eltávolítása utáni kezelést. A termék viszkózus gél állagú, mely odatapad a sérült nyálkahártyára, így óvja a helyi mikrokörnyezetet, mely ezáltal alkalmas lesz a gyógyulásra. A Dentaren antimikrobiális hatásai megakadályozzák a fertőzések terjedését a sebekben és azok körül.
Gyártó: Contipro Pharma a.s
Szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Érdeklődjön
Egységár: 195,91 Ft/gr
Vonalkód: 8595163717701
Cikkszám: 8595163717701
Szerezhető hűségpontok: 44
Kiszerelés
0.02 kg
Menny.:db

Leírás

A Dentaren egy komplex állatorvosi termék, amely megkönnyíti a szájüreg gyógyulását kutyáknál és macskáknál. Ez egy megfelelő kiegészítés a kutyák és macskák szájüregének nyálkahártyájában történő kisebb sérülések kezelésében, beleértve a fogkő eltávolítása utáni kezelést. A termék viszkózus gél állagú, mely odatapad a sérült nyálkahártyára, így óvja a helyi mikrokörnyezetet, mely ezáltal alkalmas lesz a gyógyulásra. A Dentaren antimikrobiális hatásai megakadályozzák a fertőzések terjedését a sebekben és azok körül. Gél állag és a gyógyulási folyamatok megkönnyítése A termék gél állagát nátrium-hialuronát használatával érik el. Ez egy lineáris, negatív töltésű poliszacharid amely szervezetek természetes részét képezi (főként az extracelluláris teret). Ebből adódóan nem mérgező és nem okoz semmilyen allergiás vagy más reakciót. A nátrium-hialuronát egyedi fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik és magas hidratációs kapacitással. Ezek a tulajdonságok olyan környezetet hoznak létre, mely alkalmas a sebgyógyuláshoz. Az octenidin egy fertőtlenítő, amely megelőzi a gyógyulást gátló fertőzés kialakulását. Az octenidin képes széles körű antimikrobiális tevékenységekre a számos Gram-pozitív és Gram-negatív baktérium ellen (beleértve az általános Chlamydia-t és Mycoplamsa-t), gombák, protozoonok, vírusok ellen. Gyorsabb hatása van, mint más fertőtlenítőknek (pl. klórhexidin, PVP-jód, triclosan és polyhexanide) és szélesebb körű hatása van még nagyon kevés koncentrátumban is. A legtöbb fertőtlenítővel ellentétben, az octenidin-t nem nyeli el egyetlen ép vagy sérült bőr sem. Összetevők :Octenidin dihidroklorid (0,012%), nátrium-hialuronát (1%), víz, kalcium-klorid, hidroxi-etil-cellulóz, Kollidon 90F (povidon) és nátrium-hidroxid. A Dentaren alkalmazása közben próbálja a kutyát olyan nyugodt állapotban tartani amennyire csak lehet, hogy elkerülje a további sérülést (például, a kutya szeme megsérülhet ha érintkezik a géllel vagy az használati csővel).

4.310 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Dentaren

Damage to the oral mucosa occurs primarily in older dogs and cats due to inflammation of the gums (gingivitis), which is manifested in reddish and bleeding gums and bad breath (halitosis). Gum disease is caused by the deposition of dental plaque on the tooth surface, which changes into tartar over time.

To prevent the development of periodontitis and consequent tooth loss, tartar should be regularly removed by a veterinarian. With this procedure, it is necessary to clean the space under the gums, which means that the gums may bleed after treatment.

Cuts in periodontal tissues also occur during play or when matter becomes stuck in the interdental space. Larger wounds in particular require specialised treatment, during which it is suitable to use antiseptics with active substances accelerating the healing process.

Causes of injury in an animal’s mouth

 • surgery (removal of tartar, overgrown gums or tumours, dental extraction, treatment of oronasal fistulas, etc.)
 • sharps injuries (bone, wood, metal objects, awns)
 • occlusion defects
 • injuries
 • bite wounds
 • burns

Gum treatment using Dentaren

Dentaren is a comprehensive veterinary product in gel form that promotes the healing of the oral cavity. The use of antibiotics can be avoided with Dentaren’s antimicrobial effects.

Dentaren is a useful supplement in the treatment of all minor injuries of the mucous membranes in the oral cavity, including treatment following the removal of tartar. Dentaren prevents the infection of a gum injury after veterinary procedure.

Dentaren forms a protective film to keep active substances in the wound. This helps to promote rapid healing and avoid microbial infection.

Discover the benefits of Dentaren

 • Adheres well even to wet mucosal surfaces
 • Accelerates wound healing in the oral cavity
 • No need to use antibiotics when applying Dentaren
 • Has strong antimicrobial effects – acts against infections
 • Helps stop the bleeding
 • Soothes the mucous membrane of the oral cavity
 • Reduces soreness and swelling
 • Has high moisturising properties
 • Is applied easily and quickly
 • Sparing amounts of gel are enough for each application
dentaren.jpg

Hyaluronic acid and octenidine in Dentaren

Dentaren contains hyaluronic acid, which occurs naturally in the extracellular matrix of connective tissue. Hyaluronic acid has the ability to bind water and accelerate the healing process by facilitating the migration of epithelial cells. With injuries of periodontal tissues, hyaluronic acid also helps to stop bleeding and reduce the intensity of scarring.

Octenidine is an effective antiseptic active against a wide range of bacteria, fungi, protozoa and viruses even in very low concentrations. Octenidine acts faster than other antiseptics (such as chlorhexidine, PVP-iodine, triclosan, polyhexanide). Octenidine is non-toxic to the organism and is not soluble in water, so it is not absorbed into the body.

How to apply Dentaren

Apply Dentaren directly to the injured area thinly because animals will lick off gel if there are excessive quantities. To enhance the effect of the product, for half an hour after application deny the animal access to feed, water or objects which could cause the mechanical removal of the gel.

Apply the gel to the wound two to three times daily until complete healed.

Dentaren pomůže při zranění v tlamičce
Dentaren je i pro kočky!
Termék címkék: ápolás, egyéb, kutya